Watermeters

Algemeen
Elk kavel heeft een watermeter die op een diepte van ca 70 cm is aangebracht in een kunststof bak met deksel en zich bevindt in 1 van de tuinhoeken aan de voorzijde van de tuin.
De meterstanden dient u tussen oktober en januari door te geven aan het bestuur. Lukt dit niet, laat u ons dat weten: dan doet 1 van de vrijwilligers dit. Zie er op toe dat er geen hemelwater in de put kan stromen waardoor deze volloopt en aflezing onmogelijk wordt.
Het is raadzaam, u kranen te (laten) controleren indien u langere tijd niet op de tuin komt. We hebben helaas meegemaakt, dat kranen door onbekenden zijn opengezet en zo een aanzienlijke waterrekening opleverden.
 
Bevriezing en schade
In de winterperiode dient u rekening te houden met bevriezing, dus tijdig afsluiten. Draai de hoofdkraan dicht, zet vervolgens alle kranen in en om uw huisje open en draai tenslotte het  tabkraantje in de put open. Hiermee loopt het meeste water uit uw leidingen. Haal overtollig water uit uw put.

U kunt de kraan en leidingen in de put extra beschermen door bijv. een piepschuimen plaat in de put te leggen of aan de onderkant van de deksel te plakken.

Trek nu uw wc door, de stortbak is dan leeg. U kunt evt. wat antivries in de pot gooien.

 
 

Leidingschade voor de meter en de meter zelf is ten laste van de vereniging, alles na de meter is voor de tuinder.
Bij schade kunt mailen naar: jos.weber@hotmail.com