U wilt een tuin: Lid worden

Na de poëtische woorden van Jan van der Waal (Een volkstuin: iets voor u?) bent u vast en zeker zo enthousiast geworden dat u lid wilt worden en een volkstuin wilt. Wat nu?

Bestuurszitting / inloopspreekuur bestuur:
Elke tweede zaterdag van de maand (behalve januari) van 10.00-11.00 uur terecht op het verenigingsgebouw.
Leden kunnen terecht tussen 10 en 11 uur.
Nieuwe kandidaat-leden kunnen terecht vanaf 11 uur.
-> Meldt u zich vooraf aan via bestuur@volkstuinenthurlede.nl en geeft daarbij aan, waarover u het bestuur wilt spreken. In de regel krijgt u dan snel een reactie van het bestuur met een tijd, waarop we u verwachten.

We hebben regelmatig tuinen / huisjes beschikbaar. Prijzen van huisjes varieren in de regel van ca. E 1.000,- tot E 3.000,-. Er zijn ook tuinen met een sloophuisje of zonder huisje te koop, de kosten hiervan bedragen E 650,- (voor de funderingsplaat). 

U moet wel in Schiedam of Vlaardingen wonen om voor een tuin in aanmerking te kunnen komen.

U betaalt -per bank € 25,- inschrijfgeld, nadat u de belangrijkste regels van onze vereniging thuis gelezen heeft en daarmee akkoord bent.
Ons bestuurslid dat de verkoopbemiddeling doet kijkt daarna of er iets is dat geschikt voor u zou kunnen zijn. Dan wordt een afspraak voor bezichtiging gemaakt. I.v.m. de privacy van verkopers kunt u niet op eigen houtje tuinen bezichtigen. 

U koopt het huisje en andere opstallen. Prijzen variëren van een paar honderd euro voor een slecht huisje / slecht onderhouden tuin tot tegen de € 10.000,- voor een heel goed en compleet huisje en heel goed ingerichte tuin.

Ieder lid betaalt een zelfde bedrag aan vaste kosten. Dat is o.a. lidmaatschap van de vereniging en de landelijke koepel AVVN, grondhuur, rioolrecht, waterschapsbelasting en OZB en afvoer van huisvuil. Voor de verzekering van het huisje hebben we een collectieve verzekering. Het jaarlijkse premiebedrag hangt af van de verzekerde waarde van het huisje en de inboedel. De kosten die u jaarlijks aan de vereniging betaalt zijn tussen de € 600,- en € 700,-  afhankelijk van de verzekerde waarde van het huisje en waterverbruik. In februari / maart ontvangt u een factuur (jaarrekening) die u voor 1 april moet betalen.

Ieder huisje is aangesloten op waterleiding en riolering. Collectieve gas en elektra aansluitingen zijn er niet. Voor het gas (koken, warm water) kan gebruik gemaakt worden van gasflessen, die verkrijgbaar zijn in onze tuinwinkel.
Voor stroomvoorziening wordt door leden die daar behoefte aan hebben, individueel gebruik gemaakt van zonnepanelen en accu’s.

Van 1 april tot 1 oktober mag overnacht worden, voor de rest van het jaar mag u zoveel op uw tuin zijn als u wilt, maar niet overnachten.

Nog steeds geïnteresseerd? Aanmelden kan via info@volkstuinenthurlede.nl