Lezing ‘Vaste planten’ woensdag 21 november – 20.00 uur

Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3, Schiedam

Op 21 november organiseert ‘Groei & Bloei’ een lezing over het ‘Slim gebruik van vaste planten’. De toegang bedraagt € 2,– (gratis voor leden Groei & Bloei)

Deze lezing wordt gegeven door Gerard van Buiten, de hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen. Gerard heeft een schat aan ervaring met het toepassen van vaste planten en kan daar aanstekelijk over vertellen. 

… ‘Een plant ziet er het mooist uit als hij daar staat, waar hij zich het best thuis voelt.
Als je je bij het inrichten van een border laat leiden door dit principe, ontstaat een beplanting die er natuurlijk uitziet, weinig onderhoud vraagt en er jarenlang kan blijven staan’…

…’Stem de plantkeuze nauwkeurig af op de plek, maak uitgekiende combinaties en houd je aan een paar heldere vuistregels voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van je tuin. Dan krijg je een sterke en gezonde beplanting die er het hele jaar fraai uitziet. Zo komt het ‘luie genieten’ een stuk dichterbij!’
Maar …. ook wanneer je minder lui bent, dan krijg je allerlei tips om je beplanting er nog langer mooi uit te laten zien.

Gerard van Buiten is al meer dan 40 jaar in de weer met vaste planten en is altijd op zoek naar onderhoudsarme beplantingen voor elk formaat tuin. Gerard schrijft sortiments-artikelen voor het vakblad Tuin en Landschap en voor het tijdschrift Groei & Bloei. Hij houdt regelmatig lezingen en geeft ook cursussen. 

  • Locatie Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3, Schiedam
  • Aanvang 20.00 uur.
  • De toegang bedraagt € 2,00 (gratis voor leden van Groei & Bloei)
  • Inclusief een kopje koffie of thee